Lchf -here we begins again...

Och så var det Måndag igen!! Söndagen gick i ordning & reda- tecken. Gick upp-gjorde frukost! Mös med kidsen en stund-läste bok och GT- med bilaga- det är min favvo-söndag det =) Sen fixade jag semlor som jag skulle ha med till fikat hos Mor! Efter det bar vi av till Mamma! Det var länge sen jag såg henne för de har varit sjuka i helgerna här som har varit. Meningen var att vi skulle fira Jul ihop, men så blev det inte tyvärr...

Efter trevligt fika hos Mor stack vi hem och började röjja undan Julen- trist fast ändå skönt på något sätt! Nu går vi mot ljusare tider äntligen =))

Efter det blev det träning på kvällen- först körde jag 30 min på Crosstrainern och sen va det styrketräning i en timme! Hur skönt som helst efteråt.

Idag har jag gjort en suveränt god snabb Fiskgratäng på Lchf-vis & ska snart ge mig på Kycklingswraps på Lchf-vis. Skillnaden på Wrapsen är att de är hgjorda som tunna omeletter istället. Vi får se ifall det blir gott- Spännande i alla fall. Fiskgratängen är hur go och enkel som helst- återkommer med recept! Måste skynda mig nu- ska alldeles snart iväg och jobba! Kram på er och ha en go måndag!

Wiiii-time=)



Idag gick vi upp relativt tidigt- jag satte en deg med hjälp av Torrjäst- vilket gick sådär-tycker liksom att degen blir kompakt fast att jag inte tar för mycket mjöl. Fattar ingenting!!! Men semlebullar blev det i alla fall=)

Men sen drog sambon iväg- han skulle titta på Mange när han är med i Kommunmästerskapet. Och jag fick va hemma med kidsen.

Min mor med man skulle tagit en tripp till oss på fika men jag fick ringa och avråda dem från att åka. För här i våra trakter är det snorhalt- man skulle låta bilen stå idag tydligen och SMHI har utlovat en klass 1 -varning.
Sambon ringde hem när han va ute och körde och varnade! Och när han reagerar  på att det är halt så stämmer det. Så vi tar en tur till dem imorgon istället. 

Vid 12-tiden blev jag mycket rastlös och kände att jag ville testa Wiii-brädan! Sagt & gjort-men va jobbigt det va! Men kul va det. Så nu kan jag ju göra lite olika trängingsalternativ=) Nä nu blir det slapp i soffan brevis samon <3 och titta på lite skidor med honom! Puss på er & ha en go lördag!

Nyttiga frukostar!

                                                 


Godmiddag... Ja vad gör man en dag som denna? Jag är för övrigt hemma och är krasslig-så det blir ju att ta det lugnt! Håller på att C-vitaminpeppar mig genom att äta denna goda frukost :

* drygt 1 dl keso  (ca 2.5 kolhydrater)

* 2-3 msk vispad grädde

* en halv apelsin

* och lite vaniljsocker


Blanda vispgrädden,vaniljsockret och keson - toppa med apelsinbitar =) Hur gott som helst! Och håller man på med Lchf-så tror jag det är okej med detta?? Det är ju Apelsinen som inte är helt ok egentligen. Fast det gör inget. De kolhydrater som är förbränner man ändå.  
 

Andra bra Lchf-frukostar är  : Omelett på 2 ägg, lite purjolök,några skivor fet ost, & några stekta baconskivor. Servera med grönt the eller ett stort glas vatten med citronskivor i!

En annan variant är  turkisk 10 % yoghurt 2 dl , lite vaniljsocker eller lite lättströ,blanda det och toppa med krossade linfrön / några msk,  några rostade solrosfrön & några rostade pumpafrön.

Mer tips finns på lchf.se där finns en massa recept=) 


Tack sötnosar!

=))) Kan bara starta här idag med ett enda stort lee´nde! Tänk att ni kan peppa mig så genom era inlägg! Blir såå glad!
 Just nu behöver jag det! Hade bestämt mig för att köra ett litet lätt träningspass. Stå på Crosstrainern med Spotify i hörlurarna- något käckt på tv:n och så bara köööör!! Typ i en halvtimme- sen gå över till styrketräningen i ca en halvtimme. Det är bra och effektiv tränning. MEN så hade jag halsont förra veckan och nu är det host host här hemma :/

Assså shiiiiiit säger jag bara!!! Jag hade verkligen behövt att träna lite. Jag behöver nämligen få det där välkända lyckoruset man får när man tränar.

Det är alltid bra att få=) Särskilt när det är de förändringar som det är just nu i mitt arbetsliv :P 

Har nämligen hoppat runt denna höst ,så att hälften vart nog :/ Man tror kanske att omväxling i arbetslivet ger posetiv energi- visst kan det göra det- men i måttliga mängder. Denna höst så har jag varit på två (tre) olika ställen på Sjukhuset. Först så gick jag från Min gamla avd. Hematologen, till att hoppa in några pass på en avd. där man främst vårdar äldre -MÄVA. Sen gick jag över till Rehab/ 9:an och va där i 1 månad. Efter det var det Hudmottagningen i 10 veckor & nu har jag börjat på Urologen/Kirurgen.

Jo det kan tänkas att jag lär mig hur mycket som helst- det håller jag med om- men det tar mycket på mig med. Allt där som det innebär att byta arbetsplats och kollegor är krävande. Precis när jag har kommit in i jobbet och gemenskapen ska jag lämna och gå vidare.

Så därför hade jag behövt att köra ett träningpass nu för att orka med.

Men men det kommer det med =) Jag kan bjuda på en härlig bild på mig & Knut istället när jag kör sit-ups...Knut har en förmåga att komma och sätta sig på magen när jag kör som bäst!!

Ha det bäst alla där ute & kram på er<3<3<3


2 /1 ... Tandfen kommer inatt..

En dag som denna ja.. mycket lugn och avslappnad =) Det som har hänt är att jag gick upp innan 10 med Tova som skulle iväg med en kompis och rida. Så jag fixad mackor & varm Oboy till skruttan skruttberg.
Sen tog jag katten Knut under armen och gick in och la mig i sängen igen...
Snark blev det.. Gick upp vid 12.30 igen :p
Det va ju inte riktigt meningen.
Men det var nog Det sena Nyårs-firandet som gjorde sig påminnt :D

Sen gjorde jag mig iordning och gick över till soffan & mös med min lilla Skrutta. Evelinas tand har varit lös ett tag så när hon åt middag blev den ännu mer lös- så vi gick utt till toaletten. Bad Evelina spegla sig medans jag "kände" på tanden & vips så var tanden ute =) Inatt kommer nog tandfen då..får vi hoppas =)

Nu ikväll har inte många knop gjorts utan jag har mest surfat runt på Aftonbladet..Tova har hämtats hem och lite handling hanns med innan det.  Sen hyrde vi några filmer också som vi ska se nu snart så snart ungarna ligger .
 Nä nu måste jag förbereda barnen inför läggdags! Ha en fortsatt trevlig söndagskväll


Skulle bara meddela en sak..

 Gick in och läste vad jag har skrivit i april för det va den senaste gången jag skrev :P Och läste att jag då mådde pyton pga av min vikt.. Men nu kan jag säga att 10 kilo lättare och allt som allt 17 kilo lättare sen jag började för ett år sen..Så nu mår jag mycket bättre.=)
 Nu har jag ett delmål kvar och det är att lätta minst 5 kilo tills sommaren detta året.. Men vi får se om jag löser det. Men med träning och bra kost så vet jag att det ska gå. Måste bara ge mig tusan på att det ska gå.. Jag vet att dessa 5 sista kilo är de tuffaste :p . Men jag har kommit långt redan så varför inte försöka ännu mer! Behöver bara peppning känner jag så snälla Peppa mig ni som ev. läser denna blogg! Många kramar från en som bara skriver ibland..

Gott Nytt År!!!

Ville bara meddela att Nyår va kanon=))  och önska er alla Gott Nytt År!

RSS 2.0