Förskolan på G..

Nu ska vi snart gå till dagis ( förskolan-jag vet att det heter så men jag har präntat in dagis, så det tar ett tag att ändra;) )

En härlig morgon ser jag men det blåser hos mig en del så det blir att ta på sig till en början!

Svårt det där med kläder nu tycker jag för det är allt lite kyligt på morgonen? Det blir att skicka med kidsen så att de inte behöver svettas för mycket  när de ska hem senare idag =)

Valborg idag- mycket ungdomsfylla och elände :) Kommer att sitta på helspänn ikväll när "min" tonårsgrabb Mange ska iväg, fast han sa att det är träning som gäller ikväll så jag hoppas att jag slipper oroligheter..

Mange är en fotbollskille ända ut i stortårna ;) Träning 5-6 dagar i veckan plus match ! Nu till helgen så blir det att åka på match och titta på gossebarnet. De ska spela mot Ljungskile!!  Nä nu måste jag rusa.. (läs halta fort fram)

Ha en härlig Valborgsmässoafton !" Vintern raaasar ut i...." kan inte mera sen ;) Vad ska ni göra en dag som denna?

  skit i att elda dock- Det är brandförbud har jag hört!!!!!!!!!!!!

Jag slutar gny nu..

Nu idag faktist ska jag börja mitt nya liv!! - Jag ska minsann vara mera glad för allt jag har-  tänk en underbar familj, snälla släkten, goda vänner, två underbara kattkräk  ( kärleksfullt menat när jag skriver kattkräk)  och ett fint radhus( kan hända att köket håller på att rasa men va f-n gör det om hundra år? ) 

Och idag inträffade det omöjliga trodde jag... F-kassan har satt in pengar!!!!!!!!!! Det ringde en kvinna från F-kassan och undrade hur det var med mig... - och jag svarade att : " Nä det är kanon . jag ligger här på min soliga altan och drinker drinkar och baaaaaaara göttar mig vet du väl! "  Nu skämtade jag till det hela lite- var ni med där ;)? Nja jag svarade på en rad olika frågor och hon jag snattrade med var huuur trevlig som helst=)

Till och med att hon faktist sa till mig att få en tid till Ortopeden INNAN JAG BÖRJAR JOBBA IGEN OCH FRÅGAR DOKTORN IFALL DET ÄR OKEJ ATT BÖRJA JOBBA HELTID MED EN GÅNG?!  OJ DÅ CAPSLOCK!!

Det var ju smart tänkt av henne- jag KANSKE inte kan jobba heltid med en gång-det förutsätter jag, men man vet ju aldrig??? Inte med tanke på att jag har haft infektion i fot-helvetet också... SÅ kanske halvtid ett par veckor så att jag hinner vänja mig- det kan vara bra! 

Annars så har det varit en underbar dag i solen med mina troll plus min Vän Lisa Svedbergs dotter - jag bad att få låna henne idag så att Evelinis hade någon kompis att leka med i och med att E va ledig från förskolan idag.

Vi har bakat, varit på lekplatsen, ätit lunch, fikat  på kakan på våran underbara altan :) lekt i våran minimala trädgård, käkat glass från den berömda glassbilen och ja nu är det dags för käk igen!  Vad har ni gjort idag?

Ha en fortsatt trevlig kväll mvh Den numera grymt  posetiva  Jessica




                              

Det kommer att lösa sig-tänker inte gräva ner mig för några pengar!

Nu ska jag tänka posetivt =) Allt ordnar sig på ett eller flera sätt- eller hur? ! Varför gå och grubbla- det löser ändå inget!

Nä, jag har fixat lite saker hemma. och faktist så har jag tagit min första lite längre promenad idag =) Det går framåt med Klumpfoten hi hi hi Jag gick med Evelina ner till dagis!.Det fick ta sin lilla stund men det gör ju inget ;)

När jag kom hem satte jag  mig på våran slitna men väl fungerande trapp ;)  och åt frukost  i solskenet- mmm underbart =)

Efter det tog jag fram mina "Gröna" händer som jag egentligen inte har - för att göra ett sista försök att rädda ett par Garderobsblommor. Jag planterade om dem och duschade dem =) Så viskade jag lite till plantorna att de behöver ju inte dö just nu...

Det stog nämligen på plantan att den har en normal ålder på två år- Garderobsblomman- hemma hos mig blir den väl inte så gammal förstås ;) Men jag strävar faktist...

Och nu har jag tagit hand om ett berg av nytvättad tvätt- sorterat, vikt och lagt ut i respektive garerob/lådor.. phu.. det är såååå in i bomben tråkigt. Jag hänger gärna tvätt men att ta hand om den är blä.. Och ett evighetsarbete.. En evighetsmaskin - minns ni den?

Nu ska jag förbereda käk tror jag!  Så slänger jag med några bilder på familjen! Lite gamla bilder men ändå, oj nu la jag visst  in mina kissemissar Klas och Knut här...Ja ja jag håller på att lära mig... ;);)

Kram på er =)




               Så här fin ska mina också bli ;)








Min underbara familj- som gör mig glad=)

Försäkringskassan... :(

Har fullständig panik!!! Att det ska ta 30 dagar eller längra att få ut några pengar överhuvudtaget??!!! Nu ringde jag och frågade ifall de har fått mina handlingar och hur lång tid allt ska ta...? Ja ... svaret är det som står ovan här!!  Dvs 30 förbannade dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Jag kommer att bli knäckt mycket snart känner jag :( Eller ja- mest frustrerad! Nä nu har jag ingen lust alls att skriva mera- jag får se ifall jag återkommer senare! Hoppas dagen är bra för er i alla fall...







               Jag förstår att de har mycket att göra och sådär ,men just nu tröstar det inte ett skit!!

Ho ho... Var är alla?

Helt plötsligt är det inga som kikar här :( Blev ni avskräckta av bilden som jag la in på mig själv när jag har somnat i soffan??! Jo men jag kan förstå det ;)

En härlig helg här hos mig med underbara vänner har det i alla fall varit =)

Det känns så snopet nu bara när helgen snart är över och vardagen kryper runt hörnet.. Men det är snart helg igen :)

Nä gott folk- nu har jag absolut inget vettigt att skriva så jag återkommer istället ;)

I´m sleeping zzzzzzzzzzzzzzz mycket snart!

Oj oj oj.. är så trött att jag snart måste hämta tandpetare att hålla upp ögonlocken med!!

Efter en hel dag med:

* Sol =)
 

* Sambon körde Magnus och hans kompis Jesper till samling- de skulle spela borta emot Lidköping ( Tjo ho! Manges lag vann med 1-0 till Oddevold =) )

* Förberedelser inför grillningen ikväll med Familjen Fernandes- Svedberg =)

*Förberedelser inför granntösens kalas, ni vet tvätta av & fläta hår på båda tjejerna, ha en klädförhandling packa in present / skriva kort m.m Vid kl.14 var det dags att klampa över gatan och lämna över två tjuriga töser.. Men så fort de kom till kalaset kom de glada minerna fram-tur var väl det ;)

´* Till Torp för att kompleteringshandla, tillbaka hem och fortsätta fixa inför grillningen. Göra sallad,duka, göra iordning grillen m.m Göra en smarrig kladd-kaka- mums fillebabba ;)

 Och efter  kl. 18 ( har inte riktiigt koll på vad klockan va) så satte vi oss och började smaska i oss en härlig grillmeny bestående av grillade kycklingfileér , och grillad fläskytterfile´, majskolvar och Halloumiost som Lisa och Martin hade med sig, sallad och ugnsbakad potatis och morötter som jag fixade iordning, så hade jag faktist köpt färdiga såser Rydbergs Bearnaisesås- riktigt god med smak av chili och en Gourmet med smak av Tryffel , mums säger jag!

En härlig kväll tillsammans med goda vänner och deras kids kort sagt-  Men nu är det Natti natti för min del... zzzzzzzzzzzzz

Choklad,Fika-besök, barnvakt och grillning!

Jag är såååå sugen på choklad så att jag skulle kunna gå över Paddor, Ormar, eller Spindlar!! Fast när jag tänker efter så tror jag inte det  i alla fall! Såna där s.k djur är det värsta jag vet :(  Nä jag struntar i Choklad idag ;)

Nog om det... Nu väntar jag på besök av min arbetskamrat Ann-Catrin och hennes son Nisse :) Det ska bli kul att träffas! Efter det ska jag " passa" min goa vän Lisas barn Nicklas & Mathilda, eller ja passa och passa. Det är ju bara kul att få låna dem lite så att mina kids och Lisas kids får leka lite :)  Och det är gott när man kan samtidigt få underlätta det för sina vänner ;)

Ikväll och imorgon blir det nog grillning på schemat. det är ju så underbart smaskigt :)

Nä jag får sätta igång lite nu- måste ju duscha, blåsa & platta bort min töntiga frisyr- det är ju synd att skrämma bort Ann-Catrins son ;)   Vad ska ni hitta på  idag?  Ha en jättefin dag vad ni än hittar på =)



           Underbart är gott!              


En liten Vitsippsbukett :)

När Tovisen kom från skolan idag så hade hon plockat två små Vitsippor- såååå gulligt!! Det är andra gången hon gör det nu och jag blir såå lycklig! Tänk att hon har gått och tänkt på sin lilla Mamma och plockat blommor.. Nu ska jag sätta mig på altan en stund:) Ha en bra kväll!




                           

Ha ha..hi hi hi där lurade jag er allt ;) Lönesamtal, Vårtornas krig, & tjejmiddag

...Nästan så att jag gapskrattar ;)  Nädå.. Mitt liv som sjukskriven har tagit en jädra fart helt plötsligt :S Hur fasiken ska jag hinna jobba?? Nä, man skulle ju vara hemma och va lyxhustru istället ; ) Faktum är att det hade jag inte klarat av- jag är alldeles för social för det :)

I tisdags blev det lönesamtal och ja.. vad ska jag säga om det? Jag hade såklart velat ha mera´! Säg den som är heeeelt och hållet nöjd-bara rätt av??!! Men jag förhandlade mig till 50 kroner mer ialla fall :) 

Efter lönesamtalet och lite prat med mina goa kolleger så åkte jag med Linda (en vän och arbetskamrat & och hennes otroligt söta son Elias på 10 månader) till Torp. Jag fick ju varna Linda för att det skulle ta hundra år för mig att halta med henne på Torp så att hon visste vad hon gav sig i på... ;) Fast det gick relativt bra faktist- det går framåt och jag måste ju träna mig nu, för snart är det tillbaka till jobbet för min del :) 10 Maj ska jag börja är det tänkt!!

Efter Torp blev det hem och slänga i mig mat  plus att tvinga H att hiva in en äldre fin stol i bilen som vi skulle visa upp för "Antik-Harry"  för en liten värdering.. Efter att vi var färdiga med det så skulle vi fräsa ner till banken. Måste passa på att tacka Lisa & Rikard för tipset att ta den banken för de är kanon där! Pöss på er ;)

Ja.. vi fick "lära" oss en massa som vanligt!

Efter det var det dags för "Antik-Harry" och värdering, det visade sig att det bord plus sex stolar som jag har ärvt av min syster som i sin tur har ärvt av mamma är värt en del så nu har vi tagit tillbaka det från förrådet till vardagsrummet :) flyttade matsalsbordet plus stolarna i ek/läder till köket.

Det hemska köksbordet som barnen har mer eller mindre hackat sönder ska jag nu rusta upp och ha det som trädgårdsmöbler.. Bara så länge!
Typ lasera det  vitt (älskar ju vitt) och ställa ut under taket på altan- det kan ju gå ett tag innan det rasar ihop ;)

Jag tycker att jag är lite smart faktist- vad tycker ni?? ;)

När vi väl var hemma tog vi fram en växasäng som vi hade  till salu  på Blocket som nu skulle säljas till ett par med en liten. :) Gött.. så blev vi av med den! Mer plats och mindre saker strävar vi starkt efter!
 
Dags för "Vårt-tankarna"

Jag HAAAATAAARR vårtor!!!! Har räknat ut att det INTE finns något posetivt med dessa kräk som har anfallit min äldsta dotter Tovas fötter :( Hon är heeelt förstörd så det har varit mycket gråt och förtvivlan från Tovisen och för min del med såklart!! Vi har haft vårtmedel,vilket gör ont på stackars liten ,nu sist efter min Torp-runda inhandlade jag ett par skitdyra jädra Vårtplåster  på Apoteket som skulle vara effektiva.

 Men så sa Tovas  fritidsfröken att det var bättre att frysa bort dem med något som också finns på Apoteket fast det har vi inte köpt ännu. Igår efter Tjejmiddagen pratade jag med min goa Lisa Svedberg på vägen hem och hon berättade att nagellack var grymt effektivt :) Ah ah så nu jädrar i mig så ska vårt-fanskapen bort!!!!!

Ikväll blir det mitt krig emot Vårtorna- DE ENVETNA ASEN SKALLL BORT !! Vi får se vem som vinner detta;)

Min lilla Tovis-hon har ju ont av vårtorna och så skäms hon stackaren! Men vi har tröstat så gott det går och förklarat en massa om asen..Så nu är hon gladare :)  Tack  min Lisa!!- du är en ängel:)

Igår var det dags för kompetensutveckling på NÄL och det var naturligtvis jätteintressant. Ämnena var Stroke och akuta kirurgiska sjukdomar och ingrepp. Efter en hel dag av föreläsningar var jag heeeelt mör när jag kom hem!

Vid kl. 18 var det dags för Tjejmiddag nere hos Linda och det var kul att träffas. Det var/är ju arbetskompisar till mig nästan alla som var hos Linda. Lisa Svedberg, Therese och Christine och Linda har jag jobbat med. Men nu har de slutat eller ja Linda jobbar fortfarande men ska sluta :(
 De andra har läst vidare och specialiserat sig och en av dem har  flyttat. De är Sjuksköterskor allihop! Jag bara längtar tills jag kan ta tag i min läsning till SSK MEN jag måste läsa Matte först och det är inte min starka sida.. :( Men planen finns där i alla fall ;)

Idag har för övrigt varit en riktig slappardag ,fast jag ska greja lite nu. Pöss på er och ha en fortsatt trevlig eftermiddag :) 


     plus    =       BORTA!!!!

 

Släng dig i väggen, Stig-Helmer Olsson!

Vilken frilla jag hade i morse!! Jag kom in på wc imorse och tittade i spegeln och fick en chock! Jag undrade vad det var för tönt som stirrade på mig... Tills jag kom på att det faktist var jag själv!!!
Säga vad man vill om relativt kort hår men man måste ju fixa iordning eländet jämt med!   ( det är något fel på detta j-a tangentbord!!!) Så Enterknappen funkar inte!!!!!!        
Jag hatar när datorer krånglar. Jag får en vild fanatasi ibland om att öppna fönstret och bara hiva ut skiten och sen ställa mig och hoppa på dator-fanskapet!!    Så, tillbaka till håret nu. Jag saknar att bara sätta upp håret i en hästsvans och så är det klart. Ilansdproblem jag vet men jag kan inte låta bli att störa mig på det.......

Nu fixade jag Enterknappen- suck.. jag fattar ingenting???  Efter att jag har tvättat håret så måste jag först krama i mousse,sen blåsa håret för att sedan platta det en aning.. Vilket projekt!! Det tar en evighet att bara bli färdig.  Så nu har jag gnytt färdigt för idag tror jag?? Vi får väl se;)

Annars blir det en lugn dag idag. Jag har en liten förskyld Evelina hemma idag, så snart ska vi käka lunch och sen ev. baka för att sedan spela Memory (minns inte hur det stavas) . Det är lite kyligt idag plus att solen har gått och gömt sig :( Men det skulle bli fint till helgen-hoppas i och för sig att det blir sol innan dess men man får vara glad för det lilla ;) 
Se hela bilden
Vad ska ni Hiiittt pååå idag?      




                                                                                                                                                                                                                 

PMS Crazy småbarnsmamma!

 Japp ni läste rätt! Jag har förträngt att jag lider av PMS!! Men nu är det dags att erkänna det för mig själv :(
Mitt tålamod är inte jättebra sedan innan men när denna förbannade PMS träder in så befinner jag mig ungefär på "Super snälla silver Saras" nivå, när hon blir så där yvig i håret och grön i ansiktet när någon kallar henne dum.

Jag blir så arg, så arg!! Går och muttrar för mig själv och fräser på min stackars sambo när han inte har bäddat sängen, när mina trollungar inte lyssnar för tionde gången när jag har tjatat en stund om att de ska komma, när jag slår i huvudet i något ( så grymt irriterande det är!), när dasspappret är slut på rullen och jag redan har satt mig, när det blir skitigt en minut efter att jag har dammsugit precis.. M.M

Ja, det ska inte mycket till för att jag nästan vill lägga mig ner på golvet och skrika, sparka och slå golvet med knytnävarna sådär som en del ungar gör när de inte får vad de vill ha!

Så förut när jag skulle göra lunch till oss alla så sa H att han kunde ta med barnen på en cykel-tur :) En briljant ide´!

Sagt och gjort - jag fixade maten och medans maten stod på spisen,  satte jag på världens hårdrock för att få ut min ilska.
Högt spelade jag och så headbangade jag som en dåre- gjorde hårdrockstecken med fingrarna och spelade luftgitarr plus lufttrummor... Heeeelt crazy :) Tänk om grannarna såg mig?? Ja ja jag bjuder på det ;) Fast jag behövde den stunden att avreagera mig på, för ända sen dess har jag varit from som ett lamm....

Nä nu fastnade jag här för länge- nu ska jag bada eller duscha ungarna och sätta dem vid bompa en stund plus laga kvällsmat! Hjälp!!!!!!!! Hur ska jag hinna detta??!!! Något hett tips? Nä då det ordnar sig ;) Ha en nice söndag och ikväll ska jag och H  glo på Fhilip & Fredrik i New York- VAD HÄNDER FÖR ER??!








Fullspäckat som vanligt;)

Idag blev vi väckta 9 på morgonen... Det var Mammas Man som var uttråkad eller något och ringde- han tyckte väl att vi hade slöat färdigt? Det tyckte inte vi...

 Sen var det full fart! Sätta på Tova ögonlapp för att hon ska träna ögat  2 timmar per dag.. ( min stora dotter har brytningsfel och skelar ibland- det var skelningen som gjorde att vi upptäckte att något var tokigt med synen på min stora Prinsessa när hon skulle fylla fem ) Stränga order från Ortoptisten som vi går hos, plus att hon ska få nya glasögon.

Meeen! Tyvärr så hatar Tova  att ha ögonlapp på sig, så på vinterhalvåret har vi kunnat ha droppar till hennes öga men det går inte nu för det är för ljust ute, vilket gör att det blir för  jobbigt för hennes öga  som ska tränas :(

Detta är INTE lätt! Igår så kom vi hem från Ögonmott. och jag tänkte att : "Det är lika bra att börja vänja henne vid eländet igen"
Sagt och gjort men vilket liv det blev på henne! Tova skrek och var vansinnig, jag tröstade, förklarade, mutade med choklad- ägg, mutade med en pysselgrej till henne, gjorde popcorn till henne och sa att trots det fina vädret skulle hon få se en film. Fast INGET  FUNKADE!!! Men skam den som ger sig.. Vi är på gott och ont lika envisa båda två men denna gången gav jag mig inte!!

Detta med lappträningen är ju för hennes bästa. Det är inte lätt heller.. Tova är en mycket medveten tjej och när hon har bestämt sig för att något är fult så är det så! Och där kommer Ögonlappen in i bilden..För hon tycker den är sååå ful på henne. Fast det tycker  ju inte jag! Men det är bara att träna, och berömma, berömma och berömma =)

 Och idag gick det redan bättre =)

Annars så har vi ägnat oss åt att olja in altanen och det blev jättebra fast det behövs mer olja. Trät hade nog inte fått suga i sig olja på LÄÄÄÄNGE för den slukade en hel del! Jag ska handla mera olja på måndag och ta och olja in igen för det behövs.
Va smidigt det var då & fort gick det för det var jag ,Mange ( sambons son och min bonus-son som fyller 17 år i år!) & Sambon =) Det gick som en dans vet ni!

Efter all inoljning blev det att förbereda Tova inför skol-discot som började kl. 15 

När vi kom hem efter Dunka-dunka-discot så var mitt huvud som en gele´klump. Det blev mycket klumpar på mig-klumpfot och klumphuvud ha ha ha Så det fick bli varma mackor  och mys vid tv:n- glodde på Robinson med.
 Jag måste säga att jag inte riktigt har fastnat för det programmet men trots det så måste jag nog se nästa avsnitt. Vad diggar ni Robinson?

Ha en fortsatt trevlig Lördagskväll- Nu hör jag hur soffan skriker längtande efter mig.. Den vill ha min stora varma rumpa liggandes hos sig ;) Eller vad tror ni.. Det kanske är tvärtom?

Jaaaaeeppp.. så va jag här igen..

Idag blir det mycket att göra för "Fröken  Klumpfot" :

-  Ska till Ögonmott. med Tova

- Röjja hemma och lägga Kycklingen i marinad ( Måste ju disikera kycklingen först så att det inte är glas i eländet)
Med min otur så kan ju det mycket väl hända!!

- Så får vi kompisar hem ikväll:) Linda och Erik som jag har jobbat med( och Linda jobbar jag med ännu men hon tänker svika oss och jobba på Ambulansen istället:(  )  kommer med deras Elias, så det blir grillning och hugga ner träd plus fixa några buskar som jag inte vet hur deras namn uttalas eller stavas.. 


Så det är späckat schema för mig- bäst att sätta igång! Vad ska ni hitta på idag?

Min stora tjej! och Ingen TV -tankar..?

Min stora tös Tova har börjat lära sig att läsa och skriva :)  Så häromdagen visade hon mig en lapp som hon hade skrivit helt själv.. Där stog det : Klakskor=  dvs klackskor! Och i förrgår va det en ny lapp: Där stog det : "Jagärsär iALVIN"   Så  gulligt!! Min Plutta:)
  I två veckor nu har hon gått tillsammans med grannkillen till skolan - de är så söta när de promenerar  iväg på morgonen :) Jag har ju alltid gått med Tova till skolan för att  jag har tyckt att hon är för liten att gå själv och så är det ju roligt att se vad som händer i skolan för min del. Annars så får man ju aldrig se något känns det som...

Jag kommer ju gå med henne sen när jag blir stadigare i min klumpfot ;) Fast jag märker att hon tycker att det är kul att gå utan mor sin i släptåg;) 

 Nu till TV-tankarna:

Jag är ju inte någon tv-människa då.. Anser att jag inte har tid att sitta vid dum-burken och skulle lätt kunna klara att bo utan tv :)  Har faktist prövat det när jag bodde i Göteborg..Min sambo och jag har inte tv på sovrummet NUMERA... så sköööönt! 
VI läser böcker istället... Aldrig hade jag trott att H skulle bli en sån bokmal.. Nu kan jag knappt prata med honom för han har blivit besatt av Stieg Larssons böcker Millenium-serien som för övrigt är det bästa som har skrivits någongång.

Jag kan ju inte säga något heller för jag var precis lika besatt när jag läste dem som han är nu, och dessutom är det jag som har fått honom till att börja läsa...

Men igår kväll så blev det en tv-kväll för mig... Jag började med "Sjukhuset", sen blev det "Roomservice" för att sedan sitta och dregla när "Leila är på landet"  Sen fick jag nog! Då hasade jag mig till sängen..

Min  TV-topp-lista:

"Förlossningskliniken"

"Sjukhuset"

" Ballar av stål" Skitkul program:)

"Äntligen Hemma" -för att snickaren Björn är så sjukt snygg och för att det är bra givetvis!
 
"Roomservice"

"The Hills"

" Alla Leila-programmen" Älskar att se när hon stökar runt bland kastruller, bunkar och annat

Okej TV är väl rätt så kul ändå.. Det finns mer program som jag kan tänka mig att jag skulle gilla men att jag inte ens har gett dem en chans ännu..

 Nå! Vilka program gillar ni?


Gröna händer-funderingar,jobb-relaterat &lite Påsk-bilder

Hej svejs i lingonskogen...öööööööö.. kom faktist på att Lingona inte kommer än.. Helt fantastiskt att jag kom på det för jag är tjejen som har absolut noll koll på när alla växtligheter blommar.

Har för övrigt inte några gröna händer heller men jag försöker faktist =) Fast det händer ju oftare att mina blommor och gröna växter dör än överlever  : S  Jag har till och med "lyckats" döda några Garderobs-växter- DET ÄR helt otroligt kasst... Skäms på mig! Jag berättade det för en äldre dam och då sa hon skrattande  - "Kan man ta död på en Garderobsblomma, så ska man inte ha levande växter och blommor hemma" Ha ha tänkte jag- du ska minsann få se att även jag ska lyckas!!!

Från den dagen har jag strävat som en dåre med mina växter ;) Jag pratar med dem,planterar om dem (dock inte ofta) ,vattnar med blomsternäring och pysslar som aldrig förr.  Någon som har några smarta tips så är de välkomna ;)

Ja ja nog om blommor och sån´t!

Vid 10.30 idag skulle jag på Lönesamtal med Chefen, så jag fixade iordning mig själv och H hjälpte Evelinis för hon är ledig från Dagis idag, så körde H ner mig.
Meeen när jag väl va nere så berättade mina goda kolleger att Chefen var sjuk!!!!!!!!!!! Men då... synd att man inte kom på att ringa och berätta det då eller??? Lite tröttsamt- är ju hemskt nyfiken på vad lönen blir ju.

 Ja ja -jag fick ju snattra lite med mina godingar till kolleger-assköna är de verkligen hi hi hi
 De Gör att man tycker om sitt jobb faktist plus annat givetvis. Själva arbetsuppgifterna är också kul -inte alla men många.
 
För er som inte vet vad jag sysslar med så är jag en Undersköterska sedan 8 år tillbaka drygt. Och har sedan dagen då jag blev färdig med Usk-utbildningen jobbat på en Hematologavdelning (Blodcancer)och då var vi också en Mag och tarmavdelning.

Sedan två år i November ( Herregud vad tiden går!!) så har vi bara ägnat oss åt Hematologi. Det är ett otroligt psykiskt påfrestande yrke får jag säga.. Många dör ifrån oss och de ligger hos oss länge ibland-man lär känna dem på ett mycket speciellt sätt.. Det är inte EN gång jag har kommit hem och varit heeelt förstörd för att det har varit någon som man har fäst sig vid som har gått vidare.. Vidrigt och orättvist många gånger!!!

Nu till annat : Här kommer Påskbilder från I helgen=) På väg ut att Påska!Efter att de har kommit tillbaka med fulla korgar..

Ha en bra dag!


Fruktansvärt!!


Vi var på Torp igår och jag haltade på en vän till mig.. och så berättade hon en hemsk sak för mig!! Hennes ena tös hade haft jage hos en klasskompis nära där de bor.. Helt plötsligt hade tösen sprungit in i en altandörr i glas!!!! Fattar ni eller??!!  Dörren hade varit öppen men någon hade stängt den...

Tösen blev uppskuren djupt i ansiktet..Fy fan rent ut sagt!!
Min vän hade blivit uppringd på jobbet och fick springa ifrån- men tänk den paniken man känner då..

Hon skulle ta sig till Näl. Hon sa det att hon vet inte ens hur hon kom dit fast att hon körde själv..  Så det blev ambulans &operation..Usch när hon berättade detta för mig så kom tårarna på mig..
Men vännen min säger att hon känner sig djupt tacksam-det kunde ha slutat riktigt illa om hon hade skurits längre ner!!

Det är sånt man kallar Änglavakt!!  Så kolla ungarna när de springer runt vid altan dörrar...!!´


Altan-tvätt...

Idag har vi fått gjort en massa! Snacka om att va effektiv;)  Imorse var det upp tidigt och så satte jag och H igång med altan-skurade den ren så nu är det " bara " att olja in den med..phu.. vilket jobb. Vid lunch blev det pannkakor till alla tre barnen  =) plus granntösen Ida.

Efter det blev det en välbehövlig dusch innan vi drog till Torp väldigt snabbt för att fixa Tovas glasögon som akut behövdes justeras, handling på Maxi & Apoteket.

Väl hemma drog vi igång grillen,slängde på lax i folie plus en massa grönsaker som vi grillade. Till det serverade jag en god kall sås och potatis/ morötter skivade som jag ringlade lite olja och slängde på lite krossad vitlök ,stoppade in i ugnen- mums va gott =) En härlig Familjemiddag.

Vad har ni roat er med? FÅR ALDRIG NÅGRA SVAR MEN MEN... Undrade just ifall det är någon som läser min lilla blogg??  Lämna gärna ett avstamp-det är nice;)

Nä nu känner jag att jag gäspar väl mycket... Natti natti

Relax...

Idag har det varit en återhämtningsdag för Familjen Kaos... Jag och Tova vaknade först.. då hade Tova tagit fram sin Pysselbok, och där var det ett fint halsband man kunde göra.
Så vi gjorde det.. Vi satt ute på altan i fina vårvädret och njöt =)  Och inte har jag behövt att laga käk idag heller för grannarna lagade Krabbelurer och bjöd våra barn så där var lunchen avklarad, sen var det dags för en tur till Mamma och hennes man.
'Där blev det Lax i en massa olika former-jättegott:) Sen tittade tjejerna på Bompa där och fick fika plus kvällsmat-mmm ännu bättre. När vi kom hem var det bara sätta igång med tandborstning, tvättning, toa-besök och i säng-plus sagostund:)

Nu har jag en lugn stund för mig själv här vid datorn =)  Bäst att passa på för i morgon ska jag och H göra rent altan- fixa iordning den inför alla underbara grill-kvällar vi planerar att ha!   Så nu drar jag mig till sängen snart för att sussa gott! Natti natti


Glad Påsk!

Jeeeeeeeppp.. nu var det morgon igen jag..eller ja-det har det ju varit länge för mig.  Var uppe med Tuppen hahaha=) Den va bra va?!

Idag kommer mina kära grannar så jag håller på att plocka och städa lite här och där.. Jag är tyvärr heeeelt kass på att städa ett rum i taget -jag fattar inte det där? Helt logiskt borde det vara smidigare att inte vara på en massa olika ställen samtidigt- eller vad tycker ni?

Men så har jag alltid varit....
Sen ska jag göra en jobbig sak som jag avskyr..usch och fy va äckligt det är..Jag ska göra rent i brunnen vid badkaret.. hulkar bara jag tänker på det :(   Kanske att jag smörar för H så att han gör det ;)

Jag kan ju göra Laxbollarna som vi ska ha till Påsk-lunch? Enkelt och  super gott!

Blanda ihop  200g hackad Kallrökt lax tillsammans med 15% creme Fraiche fast bara så att det blir en massa som inte blir för lös om ni förstår vad jag menar...
Sen hackar man ganska mycket dill och slänger i plus lite salt och peppar. Efter att massan är färdig, rullar man den till bollar - som lite mindre än muffins-storlek. rulla i ännu mer dill och garnera med en citronskiva och något annat om man vill! Visst va det enkelt??

Nä nu måste jag starta med allt som ska fixas!
 På återseénde ;)



De blev ju nästan som nya ju =)

Så ! Nu va utemöblerna färdiga- det tog ca 5 timmar tror jag...phu..ont som fan nu men det var det värt :)
Imorgon kan jag shoppa nya dynor också till dem-så blir det kanon ;) Vi ska ändå till Torp och fixa lite annat-Systemet och Hemtex blir det. Jag älskar Hemtex- den affären gör mig glad :)

Förutom att jag har fixat utemöblerna så har jag tvättat och hängt upp kläderna,gjort mat och jagat in kidsen.
Varit effektiv idag trots klumpfoten.

Min svägerska  Kristina  och barnens ena kusin Joel var här och lämnade Påsk-presenter till oss:) De är urgulliga verkligen=) Jag och Håkan fick varsin gul äggkopp som det stog ägg på och där hade Kristina planterat i gul Våreld-jättefräckt blev det hi hi-hon är fiffig!  Och tjejerna och Mange fick varsin peng, små porslinskycklingar och choklad :)

Nä vet ni va- nu ska jag duscha och lägga mig i soffan för att slumra till en aning precis som jag brukar :)

Ha en riktigt ljuvlig Långfredags-kväll!!!! 

Påskäggs-tjuvar...

 Hej hej hemskt mycket hej:) Minns ni den enerverande sången som spelades för säkert minst 20 år sen??

Jaha.. ännu en dag som jag bloggar-har riktigt fått smak på detta nu:) Det trodde ni inte va;) Tack Frida och Lisa för att ni har fått igång mig :) Men jag vill ha hjälp att fixa till sidan lite med sådär fint som ni har juuuuu!!!!

Promise me att hjälpa mig-Snälla, Snälla...
Mina barn går runt och sjunger på Carolines Af Ugglas låt... Och den hör inte till favvisarna direkt. fast jag kan mycket hellre höra låten än att se framförandet  får jag erkänna. Vad tycker ni?

Idag vaknade jag av att mina två trollungar Tova ( drygt 6 1/2 år) och Evelina (drygt 4 år) smög fram till skafferidörren,tisslade och tasslade-öppnade skafferidörren och sprang fort ner till sitt rum...

Jaha- tänkte jag-bäst att titta va trollen gör... Då hade de krafsat fram sina  fyllda påsk-ägg som deras Mormor  och låtsasmorfar hade köpt till dem!!! Så jag ropade upp två troll som tittade ner skamset när jag förklarade lugnt för dem att de skulle ju ni leta fram på Påskafton inte nu.  Innan frukost och allt!

Jag tror inte att de gör om det i alla fall- men vem vet?  Ha ha lite bus svimmar väl ingen av men ändå och lite gulliga va de när de fnittrade nere på sitt rum ;) Fast det visade jag inte att jag tyckte såklart.
 
Nä nu har jag tjatat färdigt med syrran  i telefon-samtidigt som jag skurade toaletten nere. Måste städa igen all städning jag inte har kunnat utföra när jag har varit enbent;) Så har jag fixat lunch till oss,ska nu ge mig på utemöblerna för att ge dem upppiggning inför sommaren :)

Vi ska ha premiär-grillning hos oss i morgon med våra goda grannar  Therese & Benny med deras två barn Kevin och Frida plus  Carro & Mattias  med deras Ida.  :)  Vad händer för er?


ja då försöker vi igen ja! Sol, sol strålande vårsol tar vi..

Japp.. jag strävar på.. idag har vi fått gjort en del grejer :) Tog ju bort stygnen, var ner till jobbet en sväng och tjattrade med dem, jag saaaaaaakkknaaaaaaar dem så in i bomben!!!  Mina goa kolleger,patienterna och arbetet såklart. Men det känns som om jag kanske kan gå tillbaka tidigare???

Ska ju inte säga för mycket...

Efter sjukhuset blev det en åktur till Kvantum, storhandlade med Håkan och barnen och en förbannat kass kundvagn-härligt härligt- sur som ett åskmoln haltade jag runt medans folk bara stod och glodde på mig och min klumpfot:(

Jag måste vara unik med min gigantiska fula sandal ;)

Det var som jag misstänkte-en massa folk som ska ha Påskmat -pust och stön. Men nu är det gjort! Passade också på att köpa Teak & trärens,skurborste,olja och pensel på Flugger som ligger där. Så nu blir det att få bort skit på utemöblerna- Tack för tipset Lisa J !

 Nu ska jag halta ner till Lisa Svedberg -min underbara goa vän och önska henne Glad Påsk- hon drar till Norge imorgon och ska umgås med sin familj där uppe och jag får klara mig utan henne-tråkigt men hon kommer snart hem igen:) 

                                               GLAD PÅSK -VI SES PÅ BLÅKULLA ;)

Ingen zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

... Och jag behöver faktist sömn nu för färden till Blåkulla ju!!!!!!!!!!!


Håller på att mecka ihop en motor till mina kryckor,  så att det kanske kan gå fortare till Blåkulla denna Påsk he hehe..
För idag är det dags för Alla Häxor att dra till Blåkulla -så se upp alla kråkor för nu går det fort...

Ja det är mycket som händer idag för min del :

* Ska först göra mig iordning-vilket tar evigeter med denn frilla hm... :(

* Åka iväg till Ortopedmott. för att ta bort  14 kliande stygn :)

* Storhandla inför Påsken som en miljon andra också gör idag vet jag... OCH NI SKA INTE TRO ATT HÅKAN FÅR ÅKA SJÄLV!!! Oj capslock.. Nä för det är väl självklart att jag ska med så att jag får se lite folk hi hi- det gäller att vara smart...
 ( Lördagen efter operationen tvingade jag Håkan att ta med mig på en tur till Torp så att jag skulle få se folk- där satt jag i bilen med foten på instrumentbrädan och vrålglodde på folk som gick utanför- tänk va lättroad jag är ;)  )

* Påskharen ( Min kära mamma med sällskap) kommer och lämnar Påskgodis till alla tre kidsen som jag sedan ska gömma hi hi hi Och så har jag bett att de ska få inspektera ansiktslyftningen på vårat radhus. Håkan har satt upp en ny  snygg utebelysning, nya siffror och så har jag planterat blommor :)

* Ja så skulle det väl kunna vara vila resten av dagen! Men vi får se....

Vad står på erat schema idag?


Gissa vad...

Haha va jag lurade mig själv förut! Jag drog med sambon och barnen ner till badhuset:) Inte kunde väl jag sitta ensam här hemma och glo..nix..jag skulle med!

Väl nere hade barnen och Håkan skitkul..Jag tyckte det var kul jag med men det var tråkigt att sitta på land:( Jag tar igen det senare i sommar tänkte jag:)

Tovisen simmade som aldrig förr och hoppade som en dåre-gissa om jag var nervös?!!! Man ska ha respekt för vatten tycker jag.

När de hade badat färdigt så blev det den obligatoriska glassen:) Och jag och Håkan tog varsin vattnig & vråläcklig korv    

Efter att vi var färdiga med all korv och glass-ätande drog vi till Blomsterlandet för tredje gången i rad på mindre än en vecka....  Håkan bara suckade när jag kom med den briljanta idee´n ; P  Vi bytte ett par skor som vi shoppade till Evelina häromdagen och handlade några mer blommor ,lite jord och en kruka.

När vi kom hem tog jag på mig planterar-vantarna och började plantera lite till :) Ni ska se mig när jag haltar omkring..hi hi vilken syn.. Ser ju ut som Ringaren i Notre dam :)

Sen blev det mat, tittade på The Hills en stund ( har grymt svårt för hon Haidy och hennes numera make Spencer) och nålade två överkast till tjejernas rum. Sydde eländet - att sy är inte min starka sida :(

 Men det blev bra! Skam den som ger sig.. Ha en prima kväll !!!

Räknade får inatt...

Gomiddag! Sitter här och är ovanligt pigg idag trots mina sömnbesvär inatt..När jag hade försökt allt för att jag skulle bli trött (fattar inget- brukar ju vara seg så in i bomben) så började jag räkna får! Jo det är sant-jag kom till 50 sen slumrade jag till.

Klockan 4.46 vaknade jag och var klarvaken- men snälla någon-vad är detta??? Då började också världens nysattack!
Trot allt detta så var jag pigg vid 8.00 :) Jag blir väl seg sen..

Idag ska barnen och deras goa pappa ta med dem till Badhuset:) Jag stannar faktist hemma och vilar foten idag..Lite tråkigt för jag älskar att vara med överallt men jag MÅSTE  ta det lugnt! ( Hur det nu ska gå till??? ;)  ) Så de drar nu snart och jag vet inte hur jag ska klara detta...? Det är skumt det där fenomenet- att när man väl har möjlighet att slappa och inte göra ett skit-ja då vill man inte! 

Vad ska ni göra resten av dagen?

Nyklippt;)

Hi hi va kul när man för en gångs skull är nöjd när man går och klipper sig:) Får väl se ifall jag kan bjuda på en bild när jag har fixat kameran som har hängt sig?? Fattar inget när jag vänder och vrider på kamera-helvetet.. : / 

Men så är det ett sånt projekt också när jag ska få ner bruksanvisningen som ligger längst upp på en hylla ,längst in i garderoben och alla som känner mig vet att jag är pygmee´-kort ..Hmmm.. det blir att fråga min snälla sambo som är trött på mig och mitt usla humör!

Just nu är min fot nyopererad sedan snart två veckor tillbaka..(Herregud va tiden går fort trots att jag är hemma och är sjukskriven-inte klokt ju) Jag har förträngt i snart sex år att jag skulle behöva operera bort fanskapet (en Hallux Valgus-knöl, även kallad kärring-knöl/ ) men så har jag haft fullt upp i livet med 2 graviditeter och mammaledigheter m.m så det har helt enkelt inte blivit av.

Men nu så! Inte helt problemfritt, fick infektion i op.såret vilket ledde till att jag blev akut inlagd :( Inte så länge men det räckte gott och väl med två dygn på Sjukan på en 3-bäddssal. En tant på ena sidan av mig som snarkade så högt att jag hoppade till varenda gång och drog igång sådär ni vet.. Och den andra tanten låg och släppte sig-kul!

Efter två nätter blev jag utskriven med  en stark Kåvepennin-kur på 14 dager 3 gånger dagligen..phuuu.. Samma dag som de skriver ut mig sätter personalen upp en skylt på just min dörr  som det står "Magsjuka" på!!!!

Då tog jag mina kryckor och flydde fort så in i bomben därifrån-bad en stilla bön att jag skulle skonas från detta vidriga öde. Och jag har sluppit magsjukan hhi hi :) Men det beror på att jag spritade toa-ringen noga varje gång jag skulle in där och tvättade plus spritade händerna extremt noga :) Så lite flyt har jag haft-vilket jag behöver..

Min sambo säger att jag är otursförföljd... det stämmer tyvärr :(

Nix..nu ska jag sova-ses imorgon tror jag ;) Natti natti

RSS 2.0